Op deze pagina kan je meer lezen wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het huren van een kolf.

De Medela Symphony® is een professionele borstkolf (wordt ook gebruikt in het ziekenhuis) om de borstvoeding op gang te helpen.

Vanwege het 2-Fase Afkolven (2-Phase Expression) wordt het natuurlijke zuigritme van de baby nagebootst, waardoor de melkklieren van de moeder worden gestimuleerd. De maximale melkstroom wordt zodoende op gang gebracht. Het gewenste vacuümniveau kan naar wens worden ingesteld, met één druk op de knop.

De borstkolf die je huurt werkt alleen samen met een afkolfset. Deze set moet je i.v.m. hygiëne zelf aanschaffen en heb ik op voorraad. De afkolfset sluit je aan op de borstkolf en deze is klaar voor gebruik. Bij de afkolfset zit standaard een borstschild maat M inbegrepen. Check voordat je de borstkolf ophaalt of maat M voor jou de juiste maat is. Je verloskundige en/of kraamverzorgende kan je hier bij helpen.

De huur borstkolf wordt standaard geleverd met de Symphony PLUS Programmakaart.
De kaart heeft twee verschillende kolfprogramma’s. Het Initiate kolfprogramma bootst het onregelmatige en het snellere zuigpatroon van een pasgeboren baby na. Dit helpt moeders die voor het opstarten van de melkproductie, afhankelijk zijn van een borstkolf.
Het Maintain-programmais imiteert het zuigpatroon van voldragen baby’s en ondersteunt moeders bij het opbouwen en in stand houden van de melkproductie.